Фото

Фото

неділя, 6 грудня 2015 р.

Заради чого працює вчитель?


Мої друзі часто запитують: "Що ти робиш у школі?" "Ти редактор - іди працювати в котрийсь журнал". "Ти юрист - це ж престижно!" 
Натомість продовжую 10-ий рік працювати звичайним провінційним учителем. При цьому, щороку ставлю собі мету, чого маю досягнути, щоб школа відпустила. Цього літа моя випускниця перевершила мій результат  на ЗНО з української мови та літератури: 198 (мій) - 198, 5 її. Отже, виховала розумніших за себе. 
Мій випуск 2014 (учитель мови, обох літератур/ класний керівник/ друг за сумісництвом) теж значно талановитіший за свого педагога, принаймні декотрі з них точно.
Я пишу про це тут, бо знаю, що мій блог відвідують мої викладачі,  креативні сучасні педагоги, сподіваюся, що хтось із письменників. Я прошу Вас звернути увагу на цю обдаровану юнь. Як педагог уклала все, що могла. Їх творчість, як на мене, не банальне графоманство. Це креатив. Андеграунд. Це мислення молоді сьогодення. Якщо можете підтримати, допомогти, підказати, порадити, буду вдячна. А поки (зі згоди авторів) публікую тексти.

Світова слава української музики

Чи має хто сумніви в тому, що українська мова є однією з наймилозвучніших у світі?  Мабуть, уже ніхто. Отже, й  знайшла вона плідне відтворення в музиці. Ми часто стидаємося свого рідного, а виявляється митці Голлівуду якраз і є поціновувачами української культури. Не вірите - дивіться самі!