Фото

Фото

суботу, 25 квітня 2015 р.

Знайте, з ким маєте справу


Укотре пишаюся Ростиславом. Ціную в дітях сміливість мати власну думку та висловлювати її публічно. Коли репортер газети пише допис про переможця районних та обласних олімпіад, конкурсів, то, цілком згодна з Ростиславом, має принаймні правильно відтворити інформацію. 

Правильні відповіді на завдання тесту зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури

"Молюсь і вірю..."

А Вам сюди

Визначте свій тестовий бал з української мови онлайн


"Скористувавшись сервісом сайту ЗНО онлайн учасники тестування з української мови і літератури, що відбулося 24 квітня 2015 року, можуть обчислити свій тестовий бал, отриманий за виконання завдань тесту.


Для цього учасникам ЗНО необхідно скористатися онлайн формою тесту та заповнити варіанти відповідей, які вони надали під час виконання тесту з української мови і літератури.



Сервіс надає можливість визначити власний тестовий бал за виконання завдань закритої форми. Зазначимо, що виконання завдання відкритої форми оцінюватиметься екзаменаторами".

А далі Вам сюди

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

24 квітня відбулося ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні абітурієнти України писали комплексний тест з української мови та літератури. Він особливий тим, що цього року буде зарахований випускникам як результат ДПА з української мови. Як на мене, завдання не були складними. Але ж одне їх розглядати вдома, а інше ... Отже,  роботи написані, лишається очікувати результати, які офіційно обіцяють оприлюднити 12 травня. Прошу поділитися тих, хто складав тест, враженнями, емоціями, відгуками. 

24 квітня - Міжнародний день солідарності молоді

«Найбільш правильний  спосіб зіпсувати молоде покоління — навчити  вище цінувати однодумців, ніж тих, хто думає інакше»
Фрідріх Ніцше.
   24 квітня за ініціативою Всесвітньої федерації демократичної молоді відзначається Міжнародний день солідарності молоді.
    Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління.

Усесвітній день книг й авторського права


Хотіла б мати такі сходи...

     Книга поступово відновлює свої права, залишаючи позаду епоху невігластва. Сучасна молодь постить у соціальних мережах цитати класиків та белетристів. Сподіваюся, що це не просто гучні фрази, а прочитане й продумане. 
  Поруч з одою книзі слід згадати й авторське право та поняття плагіату - інтелектуальної крадіжки. Зверніть увагу, у дописах фрази з  прозового художнього тексту слід оформлювати цитатами: 
так правильно


 а так - ні 
   Якщо Ваш пост - вірш, то лапки не потрібні, але не забудьте вказати автора, інакше твір належить Вам, або Ви його вкрали. Повернімо авторське право в мережевий простір. Ми ж культурні, правда? 

понеділок, 20 квітня 2015 р.

У п’ятницю 24 квітня в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури

Ніколи не забуду своїх відчуттів напередодні складання ЗНО. Хвилювання зашкалює, навкруги спостерігається паніка. А я ж складала будучи вже вчителем. Уявляю, як Вам, абітурієнти 2015. Усвідомте, що це не армагедон, а, навпаки, лише початок цікавого студентського життя. Тим паче, Ви складаєте не вузько профільну дисципліну, а курс, який вивчали в школі протягом багатьох років. Залишилося зібрати свої хвилювання в дужий або ж тендітний  кулак і підкорити адреналін з норадреналіном. Лише за цієї умови Вам підкориться життя. Тож неодмінно все буде добре. Уболіваю за Вас. Вірте в себе. Я вірю...


"У п’ятницю 24 квітня в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Участь у тестуванні візьмуть усі без виключення учні 11-х класів та випускники шкіл минулих років, які планують вступати до вищих навчальних закладів. Цього року результати тесту одночасно зараховуватимуться як державна підсумкова атестація з шкільного курсу української мови і літератури, а також як вступний тест для бажаючих вступати до вищих навчальних закладів у цьому році".