Фото

Фото

пʼятницю, 17 червня 2016 р.

"Коронація слова - 2016". Відзнака "Золоті письменники України"

Уже 16-ий рік поспіль "Коронація слова" відкриває імена  нових українських авторів. Це своєрідна біржа, де видавництва змагаються між собою, щоб видати твори переможців. 

З деталями конкурсу та цьогорічними здобутками пропоную познайомитися в статті:
Цьогорічними лауреатами відзнаки "Золоті письменники України" стали Тимур Литовченко, Сергій Пономаренко, Любко Дереш, Дара Корній, Володимир Лис, Алла Сєрова, Ганна Чубач та Сергій Ухачевський.
Пропоную літнє знайомство з їхньою творчістю.

середу, 15 червня 2016 р.

Останній звіт "Робота з обдарованими дітьми"

Завтра відпустка! Залишилося надати останній звіт в останній робочий вечір, але який… Про роботу з обдарованими дітьми. Пригадався фільм, що перевернув мої уявлення про творчість... і вчителя.

понеділок, 13 червня 2016 р.

Рекомендована література для читання влітку майбутнім 7-класникам

Хто сказав, що сучасні діти не читають? Не вірте. 
Учора ввечері зайшла в дитячу бесіду у ВК: обговорювали, хто й чим займається. Виявляється: установлюють рекорд  на кількість прочитаних за день сторінок. Поки що в лідерах Ростислав - 100 сторінок   і  4 прочитані книги.
Сьогодні точаться різні дискусії з приводу того, як дібрати літературу для читання влітку. Одні стверджують, що тексти не повинні дублювати ті, які вивчатимуться протягом року, бо учні втратять інтерес. Але ж у підручниках/хрестоматіях подається лише скорочений варіант. А через навантаження навчального процесу діти навряд чи встигнуть прочитати повний варіант. Тому мають бути тексти як програмові, так і позапрограмові. 

неділю, 12 червня 2016 р.

Бережіть нерви для ЗНО, або страшилка для 10-А



Сподіваюся, що 9-А уже встиг переформатуватися в статус 10-А. Тож відпочиньте на всі 100, перегляньте відео й спробуйте уявити, що на нас чекає вже восени. Дивитися перед сном, 3 рази за літо! Приємного відпочинку)