Фото

Фото

суботу, 13 лютого 2016 р.

Підготовка до ДПА в 9 класі


І хоч Тимко нас розбудив, але повністю адаптуватися до навчального процесу після тривалого карантину поки не вдається. Необхідна згадка про ДПА. І зовсім не намагаюся лякати цими "страшними літерами", навпаки, закликаю до підготовки. Нарешті розставлені крапки над І в епопеї завершення навчального року-2016. Українську мову ми складаємо у форматі написання диктанту за "Збірником диктантів з української мови: 9 кл. / О. М. Авраменко, В. Ф. Чукіна. – К.: Грамота, 2016. – 56 с.”

Жадан, рок, хіп-хоп і рок-н-рол одразу після уроків


Приємні спогади по собі лишила п"ятниця. Одразу після уроків ми опинилися водночас і на рок-концерті, і на тепло-привітній зустрічі з сучасними діячами українського мистецтва. Сергій Жадан дотримав свого слова і знову приїхав до Сватового.

четвер, 11 лютого 2016 р.

Зустріч із єврореволюційними гуртами та Сергієм Жаданом



Ще кілька років тому наше провінційне містечко було сповнене тиші. Сьогодні разом із залізним відгомоном війни вриваються культурні події, про які раніше ми хіба що довідувалися із ЗМІ. Торік я писала про весняну зустріч із сучасними поетами. Щойно знайшла відео, де мій учень бере інтерв"ю в Жадана. Так здійснилася мрія. Хлопець замислився над журналістським фахом.
Завтра ми відвідуємо цікавий захід, передочікування якого переповнює. До нас має завітати уже добре знайомий Жадан, Сашко Положинський із гуртом "Тартак", харківські рок-колективи "Собаки в космосі" та "Папа Карло".
Пропоную 9-А класу та всій сватівській молоді підготуватися. Уважаю, що провінційність не географічний вектор, вона закралася десь у надрах нашої мозкової активності(чи пасивності). Щоб змінити світовідчуття, маємо викоренити й провінційність, і пасивність, перебороти власні комплекси. Допомогти може рок-музика. 
Тож ділюся інформацією про учасників зустрічі.