Фото

Фото

пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Післяконкурсна імпресія

Сьогодні мій блог виконав своє призначення, оскільки був створений для участі  в (дозволю собі  таки написати  з великої літери, бо вважаю, що так правильно) Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2015».  У відбірковому етапі  третього (заключного) туру я посіла 14 місце і пишаюся цим. Хоча не ввійшла до дванадцяти кращих філологів України, зате здобула безцінний досвід, і найголовніше: мені сподобалося вести цей блог. Він став частиною мого життя, невід′ємним вечірнім другом, педагогічним щоденником, якщо хочете. Тому не зупиняюся на цьому.
Відвідала блоги досвідчених, а також молодих й  енергійних учителів. Багато цікавого знайшла там. У нас колосальний потенціал креативних і сучасних  педагогів. Бажаю всім успіху й творчого натхнення.
 P.S. Нещодавно переглядала майстер-класи переможців. Дивуюся, що не побачила там дітей. Мені потрібні були 5 років юрфаку, аби зрозуміти, що я вчитель і що таке школа. Школа – це діти, їхні помилки, слова-перевертні й покручі, це усмішки й сльози, приховані й щирі. А вчитель - це порадник і друг, а не наглядач у спідниці й з журналом у руках. Це відносини, у яких немає місця штучності. 

Отака моя післяконкурсна  імпресія... 

четвер, 16 квітня 2015 р.

середу, 15 квітня 2015 р.

Бажаю Вам добра в будь-яку пору дня!

Щодня заходжу до класу, щоб привітатися - побажати добра. Маю правильно робити це, тому ділюся інформацією й з Вами. Бажайте добра всім . Нехай воно метеликами розлетиться по світу! 
"В українській літературній мові усталилися такі форми: Доброго ранку!; Добрий день! (Добридень!); Добрий вечір! (Добривечір!); На добраніч! Добраніч!"(Олександр Пономарів "Культура слова: мовностилістичні поради"). 


Хоча на форумах точаться дискусії між молодими мовознавцями: яка різниця: "доброго ранку!", але "добрий день".Чому не можна "доброго дня" побажати? Хочете - дискутуйте. А я бажаю Вам добра і поважаю норму!

вівторок, 14 квітня 2015 р.

Іздрик для 11-Б


коли повертається світ спиною
і знов поміж нами відстань і стіни
говори зі мною
говори зі мною
хай навіть слова ці нічого не змінять

і коли вже довкола пахне війною
і вже розгораються перші битви
говори зі мною
говори зі мною
бо словом також можна любити

я одне лиш знаю і одне засвоїв
і прошу тебе тихо незграбно несміло:
говори зі мною
говори зі мною
і нехай твоє слово станеться тілом

понеділок, 13 квітня 2015 р.

Христос воскрес!

Вітаю усіх з Великоднем!

 Нехай безхмарне весняне небо принесе нам любов, надію, віру та  мир!