Фото

Фото

суботу, 14 листопада 2015 р.

Чи "марнують" книги юність?


Нещодавно німецький журнал «Шпігель» оприлюднив результати незвичайного дослідження. У процесі експерименту було підготовлено два варіанти повідомлення на одну й ту саму тему — правдиве й брехливе, які надрукували в газеті, передали по телебаченню й радіо. Після цього було проведено опитування, яке виявило, що правду від брехні відрізнили 73% радіослухачів, 63% читачів і менше 50% телеглядачів. Висновок? Телеекран — найкращий засіб маніпуляцій громадською свідомістю.

Відчуття учителя після перевірки диктантів

Вчорашнє. Наболіле. Притча. Алегорія. Оцінки - то секрет. Навіть для батьків. 9-А, зробіть висновки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Збірка поезій Ігоря Павлюка "Політ над Чорним морем" визнана книгою року у Великобританії


10 листопада були опубліковані результати відкритого голосування. На думку читачів з усього світу і британського ПЕН-центру, кращою книгою в цьому році стала “Політ над Чорним морем” (“A Flight Over the Black Sea”, переклав Стівен Комарницький).

А що ми знаємо про творчість сучасного поета?


четвер, 12 листопада 2015 р.

Нова версія радіодиктанту: сучасність і романтика

Не череду пасти, а в школі навчатися)
   
Звісно, нам усім припав до вподоби радіодиктант. Ось тільки знову "Мені тринадцятий  минало/ Я пас ягнята за селом", а 9 листопада як-не-як зав"язка навчального процесу. Щойно порадилася з вихованцями. Особисто нам, до душі припав другий варіант, із тонким почуттям гумору організаторів. Уміємо посміхатися - маємо шлях до розвитку.  

Радіодиктанту національної єдності – 15 років: Інша версія 

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Диктант національної єдності. Відеотрансляція

Шановні учні, знайомі, друзі! Якщо Ви так само, як і я, не мали змоги написати диктант в онлайн-режимі, то пропоную зробити це в зручний час. Відеоверсія тут. Коли повернемося в рідні пенати, шановні 9-класники, цей диктант буде контрольним - маєте змогу потренуватися. Успіхів усім. Пишу диктант - я сьогодні знову учениця)

неділю, 8 листопада 2015 р.

А Ви будете писати диктант національної єдності?

Запрошую усіх, хто зможе, долучитися. Тим паче, ЗОШ №2 навчається зараз у другу зміну. Шукаймо позитивні моменти. Ось один з них)

КОЛИ: 09 листопада 2015 року, початок о 10:10
ДЕ: Київський національний університет імені Тараса Шевченка
аудиторія імені Михайла Максимовича
вул. Володимирська, 60, Київ
Ми можемо писати біля радіоприймачів або за допомогою Інтернету, налаштувавши радіо. 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада.

Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

День української мови та писемності


Завтра на кожного з нас чекає особливий день - День української мови та писемності. Питанням мови часто спекулюють, невміло грають на чарівній струні однієї з  наймелодійніших у світі скрипок. При цьому молоде покоління наполегливо  вивчає рідну мову, намагається спілкуватися нею, а не суржиком, який, наче комп"ютерний вірус проник у наше мовлення. Напередодні з 9-класниками створювали діалоги, які переросли в полеміку на тему: "Що нам заважає вільно спілкуватися українською?" Діти бачать цілком об"єктивно картину дійсності. Дозвольте перерахувати фактори, які заважають нашій молоді опанувати українську та звільнитися від суржикомовності:


Допомога шестикласникам, які вивчають тему "Словотвір" самостійно