Фото

Фото

суботу, 27 червня 2015 р.

Ніч молоді - відкрита ніч. Дубль 18


Записи мого блогу живуть за часом Нью-Йорка. Така дивина. До мрії можна торкнутися по-різному. Хоча б так. Отже, в Україні зараз ніч на 28 червня. День Конституції і День молоді. Молодих зазвичай лають, сьогодні ж вітають. Приємно, що я ще молодь. Віковий ценз - до 35. Цікаво, який сенс має віковий ценз? Коли мені виповниться 36, чи перестану бути молодою? Наш вік позіціонуємо ми самі. Молодість - стан душі. У когось він залишається надовго, в інших минає швидко. Загалом люди поділяються на молодих і тих, хто критикує молодих. За що? Модно лаяти за амбітність. Чомусь прижилося слово у свідомості людей у негативному значенні. Але якщо людина знає собі ціну й не розмінюється по 5 копійок, то чому б не амбітність? Хіба немає її в усіх успішних людей? То що краще, щоб молодь була ніякою? Молодих сприймають крадіями часу, вакансій, успішності, кар"єри тощо. Але хіба то так? Вони ж просто беруть своє. Настане час, і вони віддадуть його іншим молодим та "гонористим", "невихованим", "нахабним", "самолюбивим", "егоїстичним".

середу, 24 червня 2015 р.

IQ на людяність

Хочу поділитися з тобою відчуттями щодо книги, яку саме зараз читаю. Чи діагностував ти хоч раз свій IQ? І що? Це якось позначилося на твоєму світосприйнятті? Ми homo sapiens, чи зобов"язує це до чогось? Довкола скільки людей хизується своїм розумом, демонструє високий інтелект. Цікаво стало, а чи є тест, яким вимірюється коефіцієнт людяності? Навряд чи... Історія, розказана американським письменником Деніелом Кізом, спонукає замислитися над простими речами, які ми забуваємо в гонитві за підкоренням псевдоінтелектуальних вершин. Почитай зі мною "Квіти для Елджернона" (між іншим, Елджернон - це щур, дуже милий і  розумний))))

Розмова про любов

Давай поговоримо про любов. Ти не проти? Сьогодні натрапила в соцмережі на такий пост:
Зверніть увагу на кількість лайків та репостів. Молоді подобається... Що подобається? Чи не викреслюємо ми любов з нашого життя, не знецінюємо її? А що буде, коли вона піде, щоб не повернутися ніколи. Пропоную прочитати один із найкрасивіших, як на мене, романів про кохання. Висота почуттів дорівнює чистоті дитячої сльози. Почитай зі мною Ремарка. "Три товариші". Дружба. Любов. Кохання. Гонки. І передчуття війни...  

Міркування про літню спеку

Привіт! За вікном спекотне літо 2015 року, зварила собі каву й прийшла поспілкуватися з тобою. Я люблю літо. А ти? Усі обговорюють спеку, але мені значно важче пережити холод, бо мороз пробирається крізь шкіру й сковує навіть кістки. Отак я сильно мерзну. А зараз тепло. Тож давай радіти. Літо тільки починається, і в нас попереду відпочинок. Що ти робиш під час літньої сієсти? У тебе є сієста? Така мила іспанська традиція... Я читаю. Сьогодні хочу порекомендувати Рея Бредбері. Щоправда ми його вже читали, але це зовсім інший настрій. Отже, "Кульбабове вино". Не знаю, чи ти повнолітній. Але ж вино з кульбаб)

Ментальний катарсис

Хочеться трішки українського катарсису. Від кави швидко калатає серце. Заварила чай з мелісою, лимоном і додала до нього лід і мед. Ти знаєш, це смачно. Сьогодні вечір присвячений сучасній українській літературі. Широкої популярності набув роман - сімейна сага "Солодка Даруся" Марії Матіос. Текст не залишає читача байдужим, дозволяє доторкнутися до свого інтимно-ментального, відчути катарсис. Хочеш пройти процедуру духовного очищення -  читай... Я ось зараз якраз читаю - тож приєднуйся.

вівторок, 23 червня 2015 р.

Літо - час читати...

Звісно, Ви зараз мені заперечите, аргументуючи тим, що літні канікули чи відпістка - час для активного відпочинку. Але ж кращий відпочинок - зміна видів діяльності. Тому в полудневу сієсту чи під час грозового дощу краща відрада - книга. Паперова або електронна. Тонка або товста. Подарункова або бібліотечна. Нова або затерта. Повірте, вона ніколи не вийде з моди. Тож якщо Ви не заробили ще на Бентлі і не змогли поїхати на Мальдіви, книга спроможна розрадити, підтримати, нашепотіти щось ніжне й миле. Якщо не можете заснути, засумівали з друзями, вона заспокоїть, розвеселить, навчить вчинити правильно. 
Улітку сторінка "Літературна кав"ярня" оновлюється регулярно. Запрошую Вас знайти собі літнього "друга" на ній, а ще пропоную долучитися до процесу роботи сторінки. Порекомендуйте мені  книги, що вразили Вас, підберіть до них ілюстрації, напишіть коротенькі рецензії-відгуки та  промовисті цитати. Форми зворотнього зв"язку Ви вже знаєте. Цікавого літа усім!)))))))))))