Фото

Фото

суботу, 10 вересня 2016 р.

Домашнє завдання на вихідні без "травми")))


За результатами неформального опитування старшокласників, найбільше з новацій початкової школи їм припала відсутність домашніх завдань на вихідні. Але, дорогі десятикласники, Вас поки що така реформа не торкнулася, тому все, що можу зробити, - задати цікаве завдання. У нашому випадку це перегляд екранізації повісті І.С. Нечуя-Левицького "Кайдашева сім"я", текст якої Ви, звичайно ж, прочитали влітку!!!
Звісно, спецефектів і 3D годі чекати, але щира гра акторів і дотепний гумор гарантовано. Приємного перегляду й позитивного настрою на вихідні)))
Хоча, зізнаюсь чесно, мені більше сподобалася книга.

неділю, 4 вересня 2016 р.

Тіні незабутих предків

4.09.1965 у кінотеатрі «Україна» відбувся прем'єрний показ фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», знятого за мотивами повісті М.Коцюбинського .Після виступу режисера в обговоренні фільму взяв участь Іван ДЗЮБА, який повідомив публіці про недавні таємні арешти серед української інтелігенції, назвав імена заарештованих. В'ячеслав ЧОРНОВІЛ вигукнув: «Хто проти тиранії – встаньте!»Частина залу підвелась, але пустили фільм. У перерві між частинами стихійний протест підтримав Василь СТУС: „Протестувати повинні всі: сьогодні хапають українців, завтра хапатимуть євреїв, потім росіян!”
Наслідки не забарилися: Івана Дзюбу, В’ячеслава Чорновола звільнили з роботи, а Василя Стуса - відрахували з аспірантури. Невдовзі після цього почалися арешти.