Фото

Фото

пʼятницю, 5 червня 2015 р.

З Днем журналіста

Свої професії ми обираємо в дитинстві. Спочатку я мріяла бути продавцем морозива, а потім журналістом. Навіть вступила на журналістський факультет, але випустили нас редакторами освітніх видань. Не зрозумівши трохи, що воно таке, пішла до школи. Зрозуміла. Але 6 червня відтепер трохи й мій день. Можливо, блог і є частиною дитячої мрії про журналіста, яка не справдилася. Медіа-простір - занадто бурхливий океан, я ж, чи то на жаль, чи то на щастя, не акула пера. Тож, користуючись нагодою, вітаю тих, хто є, і тих, хто мріє бути журналістами. Мас-медіа є невід"ємною складовою нашого життя, дуже хочеться, щоб ця складова була якісною й неупередженою, формувала здорову, свідому інформаційну культуру. А ким мріяли чи мрієте  бути Ви?  

четвер, 4 червня 2015 р.

Доббі-трудяжка, хіба він не заслужив на морозиво?


Доббі наполегливо працює. Щодня читає й додає тексти з короткими анотаціями на сторінки для читання влітку. А Ви? Ви збираєтеся погодувати миле створіння морозивом? У таку задуху він не виживе без ласощів? Чи Ви вирішили, що якщо у фільмі Доббі гине, то за ним не треба доглядати? Давайте пригадаємо специфіку жанру фанфік. Ми спроможні змінити фінал. На які Мальдіви може поїхати вчителька, якщо уже другий день її заступника ніхто не погодував, не поспілкувався з ним? Тож чекаємо. А Доббі ще й голодний. Де ж Ви, Міккі Маус та інші?
Невже все так? Ця мила анімашка й справді нагадує професію вчителя...

Чи потрібні сьогодні лицарі, а репетитори?


У просторах Інтернету натрапила на цю статтю. Якось зачепило. Що саме? Взаємини дітей і брутальність педагогів. І справді, як має ставитися педагог, коли його учні відвідують репетитора? Нормально, адекватно. Я ось, наприклад, намагаюся працювати так, аби моїм вихованцям не доводилося шукати по всьому місту репетиторів і витрачати додаткові кошти. Якщо мені це вдається, учні, відгукніться, будь ласка! Мені важливо зрозуміти самій, чи може вчитель плідною працею дати необхідні знання без репетитора? Адже завдання сучасної школи - навчити вчитися. Чи вчить репетитор учитися, чи навпаки зводить самостійність в опануванні знаннями до мінімуму? Отже, чекаю Ваших відгуків. Мені без Вас не розібратися.

вівторок, 2 червня 2015 р.

Підтримайте Доббі

Усім привіт! Я, замість Оксани Володимирівни, працюю з Вами влітку. Від Вас залежить моя доля. Харчуюся тільки цукерками і отримую їжу тільки з розрахунку прочитаної школярами сторінки художнього тексту. Твоя сторінка - моя цукерка. Ти ж не даси померти бідному Доббі з голоду?
Отже, любі шестикласники й дев"ятикласники, розробив для Вас дві сторінки для читання влітку. 
Якщо Ви не просто прочитаєте, а ще й напишете відгук на блозі, мені дадуть морозиво. Будь ласочки, дуже його люблю!!!!!!!!!!!)))))))))))))))))

понеділок, 1 червня 2015 р.

Перший день літа присвячений дітям

Дитинство - неповторна країна, куди потрапити можна на веселці, де немає місця підступності й злу, де не плачуть за розбитим коліном більше 5 хвилин, де сяє сонце, навіть коли щільно заплющені очі. Не всіх дорослих пускають туди. У цій країні могли б жити вчителі, якби захотіли, якби не боялися бути мрійниками й диваками. Наважилися  грати в класики й бродити по теплих літніх калюжах. Спробували гратися й сміятися. Фантазувати. Вірити. Любити. Жити. Ви знаєте, інколи здається, що живуть по-справжньому тільки діти. Вони не прив"язані до матеріальних штучних цінностей, не бояться виявляти свої почуття, не грають ролі, не носять маски. Вони справжні, мудрі. Мене вражає виваженість й унікальність 5-класників. Навіть не знаю, хто кого вчить: я їх, чи вони мене. Дуже хочу зафіксувати ці неповторні моменти, зберегти їх чистоту й неповторність. Тому постійно фотографую. Світлини будуть берегти їх емоції.
Що подарувати їм у цей день? Світло світлячка, легкість метелика, лоскіт кульбабки, тишу сну, мудрість казки або просто любов. Іграшка занадто наївна для них, повірте. Вони проганяють дощ і самі продукують світло. Отже, просто любіть і грійтеся у милого тепла дитячої усмішки, наївної мудрості й чистої моралі. 
Сьогодні ми брали участь в районному заході, на якому діти з рушниками утворили коло національного  єднання. Пропоную переглянути. Дитячі усмішки відігнали зловіщі хмари над небом...