Фото

Фото

суботу, 28 травня 2016 р.

КАНІКУЛИ!!!)))

Одні говорять, що рік закінчується 31 грудня, а починається 1 січня, інші, що весна - початок всьому, а я вважаю, що всі ми пов"язані з Останнім дзвоником, коли закінчуємо навчальний рік, і Першим, коли його починаємо, оскільки ми -  або ж батьки, або педагоги, або учні.  Не знаю, хто більше чекав на це свято, але для нас, сватівчан, цей рік був напрочуд складний, проте витримали, відновилися. 
Нарешті на фото вдалося зібрати усіх 32 учнів, учительку ледве видно - і це недивно, бо ж ми вже 7-Б . Після довгого живильного нічного грозового дощу до нас на свято зазирнуло сонечко, а матусі принесли смачний абрикосовий пиріг.

середу, 25 травня 2016 р.

Потяг єднання

25 травня до нашого маленького містечка Сватового приїхав потяг Єднання, який курсує по всій Україні. Нашій школі, оскільки місцезнаходження поблизу залізничного вокзалу, випала місія - зустріти гостей. Це були й волонтери, і лікарі, і артисти, і народні умільці. 

Хто такий філолог?

Шановні колеги! Вітаю зі святом! 25 травня, коли рябить в очах від перевірених зошитів та порахованих балів, як ніколи, відчувається  дух свята, тим паче десятки робіт ще чекають на опрацювання. Але якщо Ви справжній філолог, то встигнете ще й улюблену книгу почитати десь під ранок, бо інакше не заснете, хоча уже й немає часу спати. Якщо Ви справжній філолог, то надовго "зависаєте" коло оголошень з кальками та реклам або після сленгу тінейджерів, доскіпуєтесь до незнайомих слів, звіряєтесь із наголосом: "бринить" чи "не бринить". Якщо Ви  фіололог із досвідом роботи, то знаєте біографію Шевченка краще за власну. Якщо початківець, то на вечерю Вам достатньо Маркеса чи Камю. Якщо Ви філолог, то словник із правописом  сплять поруч із подушкою і на це вже не реагують члени родини. Якщо Ви філолог, то з Вами не завжди цікаво дивитися кіно, бо починаєте порівнювати з книгою, Вам бояться писати листи, бо чомусь гадають, що, крім них, немає чого перевіряти.  Якщо Ви філолог, то живете в книзі, потайки пишете вірші чи роман і щиро сподіваєтеся, що й "нефілологи" принаймні спробують зрозуміти Вас.  

понеділок, 23 травня 2016 р.

Коли здали підручники...

Коли здали підручники до бібліотеки, починається найцікавіше. Можна тепер не завчати правила, а малювати їх.Писати загадкові сенкани. Створювати власні схеми. Навчатися так, як цікаво Вам. Разом з 6 класом намагаємося складати опорні схеми. Повторюємо прикметник. З нетерпінням чекаю на завтрашній креатив.

неділю, 22 травня 2016 р.

Література не фаст-фуд, або читай текст повністю

Прекрасний день добігає до вечора. Позитивними емоціями на вихідні зарядила книга. Відкрила для себе творчість сучасної дитячої авторки Крістіни Нестлінгер. Після дорослих філософських текстів повість-казка стала дощем, який, немов прохолодний душ,  переміксував складне  із  простим. Такий собі бурлеск. Ось тільки я не впевнена, де більше інтелектуального підтексту - у книгах для дорослих чи дітей. Завтра на мене чекає  завершальний урок аналізу тексту. Інтрига полягає в тому, що переказу чи скороченого варіанту "фаст-фуду"  немає в підручнику. 
Тож я на етапі кульмінації, а розв"язка буде завтра. Кому цікаво, пропоную познайомитися з перепетіями - наведу улюблені фрагменти. Сподіваюсь, що в Крістіни Нестлінгер з"являться ще фанати))) Прошу долучитися батьків!
"Наостанці ще одне прохання!
Ваш нащадок так сконструйований, що, крім звичайного догляду й піклування, потребує також прихильності.
Просимо про це не забувати!"