Фото

Фото

суботу, 2 квітня 2016 р.

Граматика фантазії, або хто такий дитячий письменник

Шановні колеги! Для одних із нас канікули починаються, для інших закінчуються. Сьогодні перечитувала біографії дитячих письменників. Багато з них учителі. Ми готуємо дітей до різноманітних конкурсів, редагуємо їх тексти, перевіряємо творчі завдання, вигадуємо заходи, щодня спілкуємося і чуємо зворушливі історії або ж анекдоти зі шкільного життя. Цікаво, чому немає конкурсу казок для учителів? Мені здається, що сучасний педагог спроможний написати цікаву історію, йому потрібен поштовх.
Нещодавно відкрила для себе творчість сучасної української дитячої авторки Марини Павленко - починала як учитель. На останньому уроці зарубіжної літератури в ІІІ четверті разом з 6 класом вивчали біографію Джанні Родарі - теж родом зі школи. Вони розвіюють міф про упередженого злого садиста-педагога))).

Родом із казки

Сьогодні день народження Андерсена, відтак Міжнародний день дитячої книги. Немає нічого мудрішого від казки, захопливішого за дитяче фентезі, оскільки дитина, як жоден дорослий, відчуває фальш. 
У моєму містечку 2 квітня - ще й початок весняних канікулів, пропоную їх провести разом із книгою. 
Хочу познайомити Вас із творчістю сучасної української авторки Марини Павленко. Це завдання виноситься 6-Б класу на позакласне читання.

четвер, 31 березня 2016 р.

Краєзнавчий музей


Нарешті і до нашого містечка повернулася справжня весна, відтак вирішили не засиджуватися в школі на виховній годині, а пішли до місцевого краєзнавчого музею вивчати історію рідного краю. Сучасне місто Сватове виникло як козацьке поселення в 17 столітті. Перші мешканці були сватами - така етимологія назви. 
Історики вважають, що раніше наше місто виглядало так.  Архітектоніку визначили часті напади татарів.

вівторок, 29 березня 2016 р.

Епістолярний міст Сватове - Хуст



Сучасний школяр трохи втомився писати твір-монолог для прискіпливої вчительки, яка буде далі його (твір) "на помилки перевіряти". Чому б не переадресувати міркування підлітків їхнім одноліткам, але в іншу частину країни. Саме так і продовжилося наше знайомство з гімназистами закарпатського міста Хуст. Вирішили почати зі Сходу на Захід: ми відправили листи, а сьогодні нарешті отримали відповіді. 

понеділок, 28 березня 2016 р.

День народження і правопис

 Дуже вдячна всім за щирі, сповнені весни слова! Ця стаття зовсім не претендує на редагування вітань). Просто мій день народження завжди припадав на весняні канікули, а цьогоріч відпочивають усі школярі по-різному. Ось і спитали мої учні, як писати правильно: "день народження" чи "День народження"? А й справді, цікаво. А головне, важливо.