Фото

Фото

суботу, 2 квітня 2016 р.

Граматика фантазії, або хто такий дитячий письменник

Шановні колеги! Для одних із нас канікули починаються, для інших закінчуються. Сьогодні перечитувала біографії дитячих письменників. Багато з них учителі. Ми готуємо дітей до різноманітних конкурсів, редагуємо їх тексти, перевіряємо творчі завдання, вигадуємо заходи, щодня спілкуємося і чуємо зворушливі історії або ж анекдоти зі шкільного життя. Цікаво, чому немає конкурсу казок для учителів? Мені здається, що сучасний педагог спроможний написати цікаву історію, йому потрібен поштовх.
Нещодавно відкрила для себе творчість сучасної української дитячої авторки Марини Павленко - починала як учитель. На останньому уроці зарубіжної літератури в ІІІ четверті разом з 6 класом вивчали біографію Джанні Родарі - теж родом зі школи. Вони розвіюють міф про упередженого злого садиста-педагога))).

Хтось із нас ще виснажений, утомлений -  хтось перепочив і в понеділок із готовністю та гордо піднесеною головою вирушає у свій Хогвартс.  Якщо маєте хвилинку, пропоную почитати. 
Творчість є одним із засобів зняти стрес, перепочити, побачити, що діти продукують світло, можуть бути джерелом натхнення. Учитель - трохи чарівник, коли так, то кожна школа - Хогвартс. Із Міжнародним днем дитячої книги) 

Немає коментарів:

Дописати коментар