Фото

Фото

четвер, 23 липня 2015 р.

Українське кіно існує

Ви йдете завтра в кіно? Сподіваюся, що всі знають про  масштабну подію - кінопоказ високої планки. Сам режисер Михайло Іллєнко привіз свій фільм "Той, хто пройшов крізь вогонь", який, між іншим, вийшов ще в 2012 році. Може, Ви про нього щось чули? На свій сором, я дізналася сьогодні з Вікіпедії. Виявляється, українське кіно існує. То чому ж з екранів телевізора ми не бачимо нічого подібного? 

неділю, 19 липня 2015 р.

Свята наївність, або абсурд вступної кампанії - 2015

Я сьогодні вирішила запитати випускників, яка ж їхня позиція в рейтинзі.
Знаєте, цей рік був напрочуд складний. Готувалися до ЗНО. Я постійно повторювала одинадцятикласникам, що нарешті настав час, коли все вирішують знання і тестування встановить справедливість. Ті, хто вчився через пень-колоду, не матимуть змоги вступити до вишів, а проведені ними роки в 10-11 класах даремні. Далі сама перерішувала тести. Аналізувала помилки. Слідкувала за дискусією щодо резонансних питань. Хвилювалася за тих, хто не переступив поріг "склав". Пропускала крізь себе критику щодо низького рівня роботи вчителів. Міркувала про необхідність реформи та переосмислювала роботу вчителя-філолога.
Отже, запитала. Але замість відповіді, отримала посилання на прозору рейтингову систему вступної кампанії 2015. Втім, самі дивіться. А я дозволю собі прокоментувати певні моменти, бо не можу дивитися дітям в очі, взагалі НІЧОГО не розумію.