Фото

Фото

четвер, 21 травня 2015 р.

Конкурс шпаргалок

Мало хто вважає шпаргалку витвором учнівського мистецтва - склався стереотип, що це  щось ганебне, зовсім непотрібне. Змінила своє ставлення після іспиту з педагогіки, допуском до якого було принести шпаргалки на кожен білет. І справді, якщо учень/студент сам  обрав найважливіше, зашифрував, створив схему, то він уже готовий до іспиту, оскільки таким чином якісно підготувався. То чому б не витягнути шпаргалки з-під парти і не провести конкурс на найякіснішу? Дорогі восьмикласники, ця пропозиція саме для Вас. Пропоную зашпаргалити дві теми: типи односкладних речень та відокремлені члени речення. Підручники за кілька днів здамо, натомість залишаться стислі схеми-конспекти - шпаргалки простіше кажучи. Яку ж нагороду отримає переможець? Найдорожчу з найдорожчих, тобто 12 балів. Успіхів Вам! Щиро вірю у Вашу креативність. 

вівторок, 19 травня 2015 р.

Територія твого розвитку, або інтелектуальний флешмоб

Шановні учні, батьки, колеги або просто Ви, якщо не належите до жодної із зазначених категорій. Незабаром настане літо, і в усіх нас (майже всіх) нарешті з"явиться вільний час. Як прровести його? Статистика констатує, що більшу частину дозвілля сучасна людина проводить за ПК або телевізором. Але чи існують соціально-психологічні дослідження, що саме ми дивимося і як це впливає на нашу свідомість, інтелект. Чи легко Вам обрати фільм або телепрограму для перегляду? А книгу? Чи дивитися Ви кіно, програми, мультфільми, якими захоплюється Ваша дитина? А чи читаєте її книги - нові, не знайомі Вам?
Я ось спробувала. Отримала інтелектуальний шок від "глибини" логіки, колізій, підбору лексики.
Заборонити? (Якщо мова йде про дитину). Ні! Не той час. Що сьогодні можна заборонити? Давайте запропонуємо альтернативу. Прошу Вас залишити або тут в коментарях, або в повідомленнях ВК чи ФБ:
5 книг, які вразили Вас (із вказівкою автора);
5 фільмів, які варто переглянути;
5 мультфільмів для позитивного настрою;
5 телепрограм, які залишають за собою слід.
Не залишіться байдужими. Давайте розвиватися разом. (Ваш вік, стать, місце проживання й мова спілкування не мають значення).
З Вашою допомогою планую створити нову сторнку в блозі, або кілька сторінок, або новий блог. 

Дружня допомога учнів 5-Б класу учням 8-А класу

Дорогі восьмикласники! Нагадую, у четвер на Вас чекає залік з української мови. Вивчаючи високі матерії синтаксису, дехто з Вас забув елементарні речі. Мудра малеча з 5 класу протягує Вам дружню руку допомоги й підтримки. Ці веселі шпаргалки з картинками стануть Вам у нагоді під час підготовки. Тож пригадуймо частини мови, члени речення та мультики з безтурботного дитинства. І ... щасти на заліку!
Зверніть увагу, означення підкреслюється хвилястою, але це технічний момент. Якщо скачаєте шпаргалку, вона буде в якісному вигляді.

Скачати шпаргалку можна тут
Шпаргалка 5-класника

понеділок, 18 травня 2015 р.

Вітаю Дзюбу Ростислава з черговою перемогою

На жаль, у зв"язку з політичними обставинами цьогоріч поетичний конкурс "Солов"їні далі" відбувався в онлайн режимі. Але від цього кількість учасників не зменшилася, а навпаки, зросла. Діти віршують про рідний край, Батьківщину й батьківщину, війну й мир, мрії та реалії. Дослухайтесь, панове дорослі, вустами дітей звучить істина. 
Дуже рада констатувати той факт, що учень 8-А класу Дзюба Ростислав став переможцем  у номінації "Громадянська лірика". Пишаюся тобою, Ростиславе! Зичу успіхів і подальших звершень, вірю у твоє філологчне майбутнє.
Номінація
«Як я люблю тебе, мій краю вугляний»
 (громадянська лірика):
1 місце:
Орлова Анастасія Валентинівна, Нещеретівська ЗОШ І – ІІІ ст.,  10 клас,  «Вставай, Україно!» (пісня)
Дзюба Ростисав Олегович; ЗОШ №2 м. Сватове, 8 клас,  «Моє місто»
Пінковський Олександр Юрійович, СЗШ №20 м. Сєвєродонецька, 10 клас, «Вкладаю я душу свою в Україну»

неділю, 17 травня 2015 р.

Сучасна шкільна форма, або молоді набридли джинси (батькам читати обов"язково)

Склався стереотип, що сучасна молодь проти шкільної форми. Вивчаючи повість В.Дрозда "Ирій", провела з дітьми дискусію про шкільний одяг й джинси. Результати виявилися, скажу Вам чесно, несподіваними для мене. Діти прекрасно розуміють, що у всіх престижних школах світу, і навіть багатьох українських, введена форма як імперативна норма, і вони не вбачають у цьому нічого поганого. Восьмикласники жваво відгукнулися на пропозицію і підготували презентації про  модний шкільний одяг від світових брендів та вітчизняних дизайнерів. Виявилося, що форма може виглядати і яскраво, і стильно водночас. Нашій юні уже давно набридля джинси, але ж ми, панове, навіть не спробували запропонувати їм альтернативу. Давайте рухатися в напрямі культурної цивілізації, вислухаємо пропозиції дітей і введемо в шкільний обіг стильну форму. Зробімо нашу школу престижною, а дітей стильними й сучасними. Пропоную обговорити. Залиште свої коментарі нижче.