Фото

Фото

неділя, 17 травня 2015 р.

Сучасна шкільна форма, або молоді набридли джинси (батькам читати обов"язково)

Склався стереотип, що сучасна молодь проти шкільної форми. Вивчаючи повість В.Дрозда "Ирій", провела з дітьми дискусію про шкільний одяг й джинси. Результати виявилися, скажу Вам чесно, несподіваними для мене. Діти прекрасно розуміють, що у всіх престижних школах світу, і навіть багатьох українських, введена форма як імперативна норма, і вони не вбачають у цьому нічого поганого. Восьмикласники жваво відгукнулися на пропозицію і підготували презентації про  модний шкільний одяг від світових брендів та вітчизняних дизайнерів. Виявилося, що форма може виглядати і яскраво, і стильно водночас. Нашій юні уже давно набридля джинси, але ж ми, панове, навіть не спробували запропонувати їм альтернативу. Давайте рухатися в напрямі культурної цивілізації, вислухаємо пропозиції дітей і введемо в шкільний обіг стильну форму. Зробімо нашу школу престижною, а дітей стильними й сучасними. Пропоную обговорити. Залиште свої коментарі нижче.

6 коментарів:

  1. Цілком підтримую! Діти обговорюють і підбирають стильний фасон! Батьківські збори вирішать, думаю, в позитивну сторону, адже батьківська підтримка потрібна! і наші діти будуть "виглядати і яскраво, і стильно водночас".

    ВідповістиВидалити
  2. Сватове - не Київ, і не всі можуть собі дозволити такі витрати, особливо нині. Й навряд учню буде приємно, якщо він вимушено буде в джинсах, тоді як всі інші - в формі. Це буде порушувати однорідність і для когось, можливо, стане причиною комплексу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Провінційність - це мислення й відчуття, а не географічне розташування. До речі, Ви будете здивований, що пошив шкільної форми на замовлення коштує дешевше, ніж джинси. Погоджуюся, що час нині не легкий, але ж ніхто не говорить про шкільну форму від Прада. В Оксфорді, наприклад, введені просто піджаки/жилети. Не сприймайте себе провінціалами, тоді й не будете такими. Порада: прочитайте біографії видатних українців. Вони вихідці з глибинок. Українські генії народжувалися в селах, а помирали в Лондоні та Парижі. Щодо комплексів, то вони, як на мене, більшою мірою викликані якраз розшаруванням у можливостях батьків придбати "круті" джинси та "святкові" спортивні костюми зі стразами. Слухаю й Ваші аргументи. Питання потребує обговорення!

      Видалити
    2. Ваші аргументи цілком мене переконали. Чи на щастя, чи на жаль, тривалого обговорення не буде. Мій коментар вказував на фінансову частину питання, і коли вже проблеми в ній не існує, перепон для введення форми я більше не помітив. Щодо знаменитих українців - вихідців із глибинок, то мені здається, що їх успіх мало залежав від шкільної форми.

      Видалити
    3. Дякую усім небайдужим. Як на мене, проблема потребує тривалого обговорення. Залиште свою думку тут. Повірте, вона важлива. Її почую принаймні я.

      Видалити