Фото

Фото

четвер, 24 березня 2016 р.

Що таке благодійний фонд?

Учора показували сюжет про те, як одна панянка витрачає на дизайнерський одяг для своєї чихуахуа близько 43 тисяч доларів - сьогодні на виховній годині зустрічалися з працівниками благодійного фонду. Саме з їх допомогою ми листуємося з полтавськими дітками. Скільки людей - стільки й доріг. Про одних знімають новини - інші просто допомагають людям, приходять спілкуватися в школу. 
 Ми дізналися, хто такі волонтери,  що в нашому районі в селі Оборотнівка мешкає родина, яка має 10 дітей, у нашому місті багато  переселенців з малечею, що в сусідніх містах після окупації згоріли бібліотеки.  Допомогти їм може будь-хто, а не лише заможні люди. Дитяча іграшка, давно прочитана книга для когось може бути справжньою радістю. Пригадалися слова Микити Чернявського: "Людям важче".
 Нам запропонували взяти участь у суботнику, акції "Дерево миру". Усі пропозиції мої шестикласники сприймають з ентузіазмом.

понеділок, 21 березня 2016 р.

Усесвітній день поезії

День поезії почався з ожеледі й тотального для березня холоду. Люблю декаданс, тому з цікавістю йшла на урок  в очікуванні вільних  інтерпретацій віршів Бодлера. Мені в 16 це було вкрай цікаво, сьогодні теж. Один учень поставив відверте питання (ціную щирість):
- От скажіть, невже для вас прочитати один "стєшок" в день - то щастя.  Що це дає вам?

неділю, 20 березня 2016 р.

Перезавантаження, або пошук щастя

Усю ніч вона тонула в солоній росі, прозора сукня змокла й розповзлася на нерівномірне латаття, дівчину судомило. Аї ніколи не плачуть. Уранці прийшов лікар-інженер. Його викликали в крайньому випадку - за потреби переформатування. Що це таке? Повне перезавантаження організму. Чіп айпада вмонтовують глибше в серце. Це значно підвищує інтелектуальний коефіцієнт, а натомість знижує емоції та відчуття. Ця процедура небезпечна тим, що перезавантажені аї не можуть виходити з будинку. Але то зовсім не страшно, оскільки абсолютно всі потреби може задовольнити комп"ютерна техніка. Більшість аїв уже давно перезавантажилась і наблизились до абсолюту. І справді, їх вік геніальний: немає ніякого насилля, злочинів, в"язниць, ліків, лікарень, хвороб, пристрасті, болю, війни, смерті. Так, аї не помирають. Коли тіло зношується (років через 300 існування), до свідомості підключається гра. Ай продовжує життя у віртуальному вимірі в тілі іншої істоти. Так триває безкінечно. Аї вічні! Ідеальна людина - ніяка людина. Такі вони - аї.