Фото

Фото

суботу, 17 жовтня 2015 р.

Англійська мова: коли почнемо вчити?


Сьогодні прибираю опитування з приводу обговорення питання щодо проведення ЗНО з англійської мови. Питання втратило актуальність. Але й жвавого обговорення я не дочекалася. Позитивну відповідь дала сама, одна людина проголосувала проти новації, ще одна зізналася, що її це питання не турбує.
Чому мене, українського філолога, переймає англійська мова? Вивчаючи на уроках з дітьми творчість українських та зарубіжних письменників, часто зустрічаюся з інформацією про те, скількома мовами володіли митці. І це приголомшує. Більшість з них вільно спілкувалися 3-5 мовами. Частина була поліглотами. Так, Іван Франко знав близько 16 мов. Агатангел Кримський, здається, володів майже усіма мовами світу. Але ж вони жили в час, коли не було Інтернету, широкого вибору підручників, курсів, методик щодо вивчення іноземних мов...
Сьогодні ми маємо безліч ресурсів, але щось пішло не так. Не можу пояснити що...

пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Учням 9-А класу моє дружнє послання

Дорогі дев"ятикласники! Період давньої літератури непросто дається, але ми маємо його подолати, бо без витоків - нема й ріки. На жаль, уроку замало для того, щоб допомогти Вам розібратися в усіх нюансах, тому лишаю матеріал тут. Сподіваюся, знайдете час і матеріал стане в нагоді)

Кульмінаційним моментом для розвитку оригінальної літератури княжої України-Руси став Києво-Печерський монастир. Україна - центр духовності, на її території знаходиться три лаври. Чи були Ви в Києво-Печерській лаврі? Це місце сповнене неповторної атмосфери. Неодмінно відвідайте в разі нагоди. А зараз пропоную кіноекскурсію.


Осінні канікули або Хогвартс на першій реставрації

Юні друзі, а також їх батьки! Вітаю з успішним подоланням першої четверті!

 Часу для відпочинку маємо достатньо - 2 тижні. Чим зайнятися? По-перше, скористайтеся чарами осіннього тепла, відвідайте ліс, парк. На прогулянку не забудьте взяти фотоапарат, зафіксуйте на  світлинах колористику падолисту. Пропоную конкурс на найкумедніше та найзворушливіше осіннє фото.

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Нобелівська премія з літератури та українські письменники

Нобелівська премія з літератури вважається найпрестижнішою у світі і вручається, за заповітом Альфреда Нобеля, з 1901 року. Не раз українські письменники були номіновані, але...