Фото

Фото

четвер, 21 січня 2016 р.

Завдання для 9-А класу з української мови


Якось так уявляю собі сучасного підлітка, який майже місяць не відвідує школу з поважних причин). На задньому плані Ви можете помітити стурбованих батьків чи вчителів, оскільки післясвяткова нірвана невдовзі має завершитися ДПА, зокрема з української мови.  Дорогі 9-класники,  сподіваюся, що завдання з української літератури Ви з легкістю виконали. Тепер до рідної мови. Ми розпочали вивчення важкої, але важливої та цікавої теми: "Види складнопідрядних речень". З метою пригадати наводжу теоретичний матеріал, який Ви маєте законспектувати або роздрукувати й розмістити в зошиті. Дозволено користуватися олівцями, фломастерами, маркерами усіх барв веселки. Під теорією містяться тестові завдання для самоконтролю. Виконати в зошиті. Не виходить? Уважно читаємо теорію!

середу, 20 січня 2016 р.

Протизастудний рецепт для 6-Б класу


Мої юні друзі, наша зустріч знову віддаляється на тиждень. Цього разу через карантин. Автор, із творчістю якого ми будемо знайомитися  одразу після виходу, не просто письменник, а й лікар. Тому, аби не застудитися, раджу уникати масового накопичення людей, пити чай з медом та лимоном, а ще читати цікаві тексти.  Думаю, що А. П. Чехов як лікар і письменник підтримав би мій протизастудний рецепт. Для обов"язкового прочитання  нам запропоновані такі твори:

Зимові розваги для 9-А класу!

Дорогі 9-класники! Наша зустріч у 2016 році знову затримується. Щоб процес повернення в навчальне русло минув безболісно, пропоную долучатися до нього поступово. Сьогодні на Вас чекають завдання з української літератури. Упевнена, що "Енеїду" Ви вже всі прочитали в повному обсязі. Нагадую, текст програмовий на ЗНО. Пропоную тести для самоперевірки. 

Зимовий привіт юним філологам з 10-А класу!

Дорогі десятикласники, саме зараз читаю роман французької письменниці Мюріель Барбері "Елегантність їжака", у якому авторка висловлює захоплення творчістю японських поетів та Льва Толстого. Текст мітить  цитати з роману "Анна Кареніна". Саме з ним ми будемо працювати одразу, коли зустрінемося. Оскільки Ви зараз маєте досить багато вільного часу, пропоную ознайомитися з біографією Л.М. Толстого та прочитати текст.

понеділок, 18 січня 2016 р.

2016 - рік Івана Франка в Україні


Сипле, сипле, сипле сніг.

Мов метелики сріблисті,
Сніжинки біленькі, чисті
Тихо стеляться до ніг.
Сипле, сипле, сипле сніг.
Сипле, сипле, сипле сніг.
Тихо, легко і спроквола
Покриває все довкола,
Ні стежок, ані доріг…
Сипле, сипле, сипле сніг.
Сипле, сипле, сипле сніг.
Все присипав – доли, гори,
Вже ввесь світ – мов біле море,
Біле море без доріг.
Сипле, сипле, сипле сніг.

Іван Франко

Переконалася в тому, що 2016 є роком вшанування пам"яті Івана Франка на державному рівні.