Фото

Фото

суботу, 7 травня 2016 р.

ДЕНЬ МАТЕРІ


Не забудьте, 8 травня - День Матері!!!


Не забудьте приїхати, обійняти, поцілувати, бо ж ВОНА - МАМА...


Добридень
цвіте бузок - нічого нового
светра дістав
приїду обов'язково

Добридень
пахнуть суниці - нічого нового
звичайно приїду
Добридень
опадає листя - нічого нового
багато справ
Добридень
падає сніг. Юрій ВИННИЧУК

Спогади про діда пахнуть маками...



У травні небо особливо синє, коли цвіте бузок і палає  мак... У ці дні ми думаємо про війну і  мир. Відтепер наші думки наповнилися особливим змістом, оскільки мир виявився хитким, безпека - ілюзією... 
Незадовго до Дня Перемоги з 6-Б класом відвідали Меморіал Слави. Саме коло нього минула наша година спілкування. Діти принесли бузок, тюльпани й довго вчитувалися в тисячі прізвищ героїв, які віддали своє життя за Мир на Землі. Більшість знайшла  рідних, знайомих...І  не дивно, бо тут оживає пам"ять, зустрічаються минуле й теперішнє.

вівторок, 3 травня 2016 р.

П"ятеро хвостатих шукають дбайливі руки

Порахуйте кошенят на світлині. Думаєте: троє - відповідь не правильна - п"ятеро. Просто двійко постіно втікали. 
Коли була малою, ніколи не виникало проблем з прилаштування котиків у дбайливі руки. Батьки ніколи не топили й не завозили милих тваринок. Наразі ж ситуація змінилася. Уже місяць шукаю господаря, а знайти не можу (і це при тому, що працюю в школі). Спочатку діти цікавляться,  якої породи кошенята. Відповідь "звичайний гарний кіт" їх бентежить. Британець, шотландець - це відомо, а ось "звичайний гарний" - ні. Якісь касти кошачі)
Трохи розкажу про п"ятірку хвостатих. Один хлопчик, чотири дівчинки. Кличуть їх полосаточками, аби не звикали до різних імен, бо ж господарі назвуть по-своєму. Трохи пухнасті. Троє чисто чорненьких, двійко тигрячого відтінку. Придатні як для життя надворі, так і для домашніх ігор та ніжностей. Люблять дітей. Уже бачили мишку, упольовану мамою-кішкою. Імовірно, самі зростуть мисливцями.  У їжі не вередливі. 
Утім, кошенята зростуть такими, якими їх виховають. Як на мене, породу визначає не родословна, а  виховання господарів

Травневі мотиви...



...нарешті Сватове, і крикнув потяг: "Стій!"
Ці рядки з "Червоної зими" поріднили сватівчан із Сосюрою. Щорічно беремо участь в обласному  інтернет-конкурсі "Солов"їні далі", присвяченому творчості В. Сосюри.
Вітаю Дзюбу Ростислава з перемогою в номінації "Як я люблю тебе, мій краю вугляний"(громадянська лірика).  

Нижче наводжу текст вірша-переможця: у травневі дні він звучить актуально.