Фото

Фото

четвер, 23 липня 2015 р.

Українське кіно існує

Ви йдете завтра в кіно? Сподіваюся, що всі знають про  масштабну подію - кінопоказ високої планки. Сам режисер Михайло Іллєнко привіз свій фільм "Той, хто пройшов крізь вогонь", який, між іншим, вийшов ще в 2012 році. Може, Ви про нього щось чули? На свій сором, я дізналася сьогодні з Вікіпедії. Виявляється, українське кіно існує. То чому ж з екранів телевізора ми не бачимо нічого подібного? 


Якщо Ви таки збираєтеся провести завтрашній спекотний полудень в кіно, то дозвольте познайомити з постаттю режисера - справжньої легенди ментального кіно. Дивіться, не заплутайтеся. Родина Іллєнків дала багато діячів кіно. Можливо, Ви чули про Юрія Іллєнка - кінооператора, кінорежисера, сценариста. Його роботи зазнали світової слави. Це "Тіні забутих предків", "Білий птах з чорною ознакою", "Легенда про княгиню Ольгу", "Лісова пісня" та інші. Юрій Іллєнко пішов з життя в 2010 році. До нас же приїздить Михайло Іллєнко, молодший брат Юрія. 
 Отакий він, маестро. Перед нами не лише кінорежисер зі світовим ім"ям, а ще й актор, сценарист, науковець, викладач. Саме з ініціативи митця з 1997 року проводеться щорічний кінофестиваль "Відкрита ніч", з 18 дублем котрого ми мали змогу познайомитися цьогоріч.  Детальніше про  його доробки: 

Режисер

Автор сценарію

Актор


Тепер про фільм. Кошторис стрічки становить 16 млн. гривень. Мистецтво таки потребує матеріальних вкраплень. Картина має повернути нас в часи Другої світової війни і познайомити з військовим льотчиком  Іваном Додокою, який після фашистського полону потрапляє до Канади, де стає вождем індіанського племені. Між іншим, ця неймовірна історія має свої прототипи. Більше дізнаємося завтра. Буду чекати о 16.00 у Будинку культури. 

Немає коментарів:

Дописати коментар