Фото

Фото

субота, 13 лютого 2016 р.

Жадан, рок, хіп-хоп і рок-н-рол одразу після уроків


Приємні спогади по собі лишила п"ятниця. Одразу після уроків ми опинилися водночас і на рок-концерті, і на тепло-привітній зустрічі з сучасними діячами українського мистецтва. Сергій Жадан дотримав свого слова і знову приїхав до Сватового.



Цього разу не в компанії поетів, а музикантів. 


Вони, наче діти, тішилися квітами, принесеними школярами. Пояснили, що на рок-концертах букети зазвичай не дарують. Але ми гостинні). 
Цей захід був ковтком свіжого повітря. Не пафосний, але атмосферний, імпровізований, щирий, ненаграний. Джинси, кеди й рок-н-рол! 

Сашку Положинському таки вдалося розтанцювати втомлених від першого навчального тижня після карантину школярів. Дві години минули непомітно.Незважаючи на те, що музиканти поспішали, вони знайшли час роздати автографи й сфотографуватися з усіма охочими.


Приємно, що Жадан пообіцяв повернутися з повноцінним рок-концертом (а не в міні-форматі) до нашого містечка в березні, запросив узяти участь місцеві рок-гурти. Із нетерпінням чекаю на весну.
А ще радію, що мої 9-класники знайомі з творчістю Сергія Жадана, читають "Ворошиловград", роман, який переміг у конкурсі "Книга року Бі-Бі-Сі" за 2010 рік, а в 2014 році був удостоєний швейцарської літературної премії Jan Michalski Prize.


Якщо вони сьогодні читають, то, значить, завтра неодмінно настане. 



Немає коментарів:

Дописати коментар