Фото

Фото

субота, 21 березня 2015 р.

Підручник 21 століття

Мовознавець написав підручник з української мови «для людини 21-го століття»

Автор шкільних підручників з української мови та літератури,  одного з найпопулярніших посібників до ЗНО, доцент Київського університету імені Грінченка Олександр Авраменко написав сучасний  підручник  «Українська мова за 20 уроків».
«Це такий глянцевий журнал в оксфордських традиціях. Це, напевно, перший посібник в Україні, в якому ми навчаємо мови не на прикладі «Хіба ревуть воли, як ясла повні», а на прикладі Iphone 6, Lexus чи київських хмарочосів. Це сучасний словник, який написаний для людини 21-го століття», –  поділився своїми міркуваннями мовознавець.


3 коментарі:

  1. Придбала собі, користуюся. Багато матеріалу з лексики та розвитку мовлення. Загалом підручник орієнтований насучасну людину, яка поставила собі за мету вивчити розмовну українську мову.

    ВідповістиВидалити
  2. Цей яскравий підручник буде корисним не тільки для суржико- та російськомовних, а й для україномовних -- поповнювати свій словниковий запас.
    Однак невтямки, чим завинили вікіпедія (sic!) та пошуковики яндекс, гугл. І чому з великої пишуться назви соціальних мереж? А так -- усе добре.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Назви соціальних мереж пишуться з великої літери, бо вони є власними назвами. Я свого часу вчила, що вони ще й не змінюються, тобто "на Фейсбук", а не "на Фейсбуці". Але час вносить свої корективи, а підручники, як бачимо, не встигають. Щодо Вікіпедії, то хочу наголосити, що це вільна енциклопедія, тобто дописи можуть писати і нефахівці, тому можливі неперевірені факти. Чим "завинили" браузери? Не розумію Вашої думки. Поясніть, будь ласка.

      Видалити