Фото

Фото

середа, 17 серпня 2016 р.

Нове життя старої шафи

Мої знайомі дивуються, чому відпустка вчителя закінується в середині серпня. Що можна робити в школі без дітей? Напевне, уважають, що 1 вересня кабінети за велінням чарівної палички приберуться, плани напишуться, а урок насниться. Розчарую тих, хто так гадає. Усе це роблять учителі, потайки ховаючись у школі в другій половині серпня)
Звісно, хочеться змін, тотального оновлення. У школі немає неважливих моментів. Від фасаду приміщення, погляду тітоньки-прибиральниці до затишку кабінету, енергетики педагога тощо. На школі не можна економити, оскільки це інвестиція в майбутнє, але...
Світова практика футуристичних шкіл вражає:

Це Швеція

Австралія

Данія

Нідерланди

США

Фінляндія
Якби мала змогу, я б жила в такій школі, не пропускаючи жодного дня. 
Але такої можливості не маю, зате в мене є клас, у якому стара шафка, не зважаючи на поважний вік, готується вітати дітей. Підтримала, як змогла, "поважну леді". Масляна фарба додала лоску, а  листівки, подарунок від "Видавництва Старого Лева", оживили стоси книг. Такий собі вчительський handmade. Між іншим, на листівках ілюстрації сучасних українських художників до текстів дитячих письменників. На свій сором, не знайома і з половиною. Картинки милі. Мені подобається. Дякую, мами-колеги, за технічну підтримку. Хай живе вчительський андеграунд!))

Немає коментарів:

Дописати коментар