Фото

Фото

понеділок, 31 серпня 2015 р.

Хочете сучасного вчителя - розвійте стереотипи


Завтра День знань. Розглядаю дописи в Інтернеті. І скрізь таке. Невже якщо вчитель, то обов"язково замучений. А дітям у школі завжди марудно. Обіцяю завтра пофотографувати й перевірити.


Обговорення ЗУ "Про освіту" пожвавило інтерес до особистості педагога. І справді, якому йому бути? Чому ані мережа, ані ЗМІ не хочуть показати образ успішного, упевненого, щасливого педагога? 
«Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та не завжди хочуть лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Лише в самому собі, тільки в  усвідомленні величі своєї справи», – так писав про вчителя  відомий письменник Симон Соловейчик.
Але ж має хоч хтось чи щось спонукати до усвідомлення величі своєї справи?! Подивіться на вчителя інакше. Це не наглядач у спідниці і з журналом у руках. Це інтелігент-інтелектуал, який не цурається дружити з малечею, експериментувати з підлітками, відверто розмовляти зі старшокласниками, підтримувати батьків. Цей учитель так само, як і Ви, завтра не виспеться. Але ж не помітите цього. Очі Вашого вчителя будуть сяяти. Хто б що не говорив чи не писав, а 1 Вересня - це свято. Не бійтеся йти завтра до свого вчителя - у його руках ключ до Вашого майбутнього. Тому пропоную для перегляду фото педагогів-антикліше) Успішного й веселого навчального року всім)








столбец3

Немає коментарів:

Дописати коментар