Фото

Фото

субота, 5 грудня 2015 р.

Нові аргументи для 9-А класу щодо дискусії про значення давньої української літератури

Шановні учні 9-А класу та всі відвідувачі блогу! Дозвольте нагадати всім про полеміку, яка відбулася на одному з уроків української літератури з приводу того, що Ренесанс як епоха не позначився повноцінно на теренах України. Сьогодні знайшла в соцмережі статтю, де порушено подібну проблему, але на більш глобальному рівні. Автор, Петро Кралюк, пише про унікальність, навіть елітарність літератури до знакової події 1798 року (виходу у світ перших 3 частин "Енеїди" Івана Котляревського).


"Тому, відповідаючи на питання: «Чи існувала справжня українська література до Котляревського?», можемо відповісти так: якщо «справжньою» літературою вважати нову літературу, то до Котляревського такої літератури не існувало. Була інша література.
Правда, тут виникає питання, а чи не повернутися нам до цієї літератури — елітарної, непровінційної та справді європейської. Можливо, саме така література потрібна сьогодні нам?"
Цікаво, правда? Перед знайомством із творчістю І.Котляревського пропоную познайомитися зі статтею. Ви маєте право мати власну точку зору. Продовжимо дискусію?

Немає коментарів:

Дописати коментар