Фото

Фото

понеділок, 10 серпня 2015 р.

Хто такі відмінники? Частина І. Макс

Знайомтесь, це Макс!
Жив собі  в невеличкому містечку симпатичний хлопець, наполегливо навчався, аж раптом прокинувся зранку справжньою сенсацією. Дивіться самі: 



Скажу Вам відверто, що для Сватове це перша 200-ка з математики. І ось вона виявилася можливою. Вітаю й захоплююся. Але розмова з Максимом у нас таки, з Вашого дозволу, піде більшою мірою про ЗНО з української мови. Показник юнака 190. Отже, бліц-інтерв"ю випускника з вчителькою:
1. Наскільки об"єктивним Ти вважаєш  ЗНО?
Я задоволений результатами, вони збіглися зі шкільними показниками. Але відверто кажучи, питання з лінгвістики тексту збили з пантелику. Розгубився трохи.

2. Що було найважчим у процесі підготовки до тестування?
Вивчити винятки із правил. Їх аж занадто багато. 

3. Чи достатньо шкільних уроків для ґрунтовної підготовки?
Так. За умови, що працює і вчитель, й учень. Але є певні моменти, які не вивчаються в шкільному курсі. Точніше вчаться, але у профільних класах. Та чомусь на базовому рівні з української мови були питання щодо оформлення прямої мови, що вивчаються в профільному філологічному класі. Якось це не зовсім коректно, як на мене. 

4. Чи потрібні додаткові заняття, послуги репетитора?
Потрібне бажання вчитися, а не репетитори. 

5. Який відсоток склала твоя самостійна робота?
Думаю, 80%.

6. Якого типу завдання були найскладнішими?
Відкритого типу. Особливо твір. Я  ж математику люблю)

7. Чи справедливо те, що цьогоріч результати ЗНО були зараховані як ДПА?
Так. Це спонукає вчитися. 

8. Що Ти думаєш про перспективу наступного року: обов"язковий тест з англійської мови?
Щодо англійської мови, то нічого проти неї не маю, але я за свободу вибору абітурієнта. Якщо йому не потрібна, англійська для вступу, а потрібні фізика й географія, то виходить, що доведеться складати аж 5 ЗНО. Час покаже, як це відбуватиметься. 

9. Як Ти ставишся до експерименту сертифікації вчителів у форматі ЗНО?
Позитивно. Учителі повинні  знати предмет, який викладають.  Коли вони самі пройдуть це випробування, то знатимуть, до чого і як слід готувати учнів. 

P.S. Сьогодні усі хвилювання залишилися позаду, а Максим - студент Харківського університету банківської справи. Дякую тобі, Максиме, за сумлінне навчання, подальших успіхів. А я тим часом буду копити на депозит. Такому банкіру, як ти, можна довіряти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар