Фото

Фото

середа, 9 вересня 2015 р.

Ти прекрасна! З Міжнародним днем краси

Типова проблема дівчини-тінейджера - зовнішність. Більшість вважає себе некрасивими, і мало хто з оточуючих намагається запевнити в протилежному. А люстерко... Чи можна довіряти йому? Та й що таке  взагалі краса, у рятівну силу якої так вірив Ф.Достоєвський? Пригадайте глибоко філософську дитячу казку про гидке каченя. Воно комплексувало доти, поки знаходилося в оточенні обмежених качок, а пізнало власну велич, лише зустрівшись із лебедями.


Кожна епоха має власні орієнтири краси. Скажімо, у добу рококо це були пишні панянки з високими перуками, у яких часто заводилися миші, та рясно підрум"яненими щічками. 
А це леді 30-их років ХХ століття. Надзвичайна худоба, блідність та емансипованість. Жінка виснажена війною. Частина населення безнадійно хвора на туберкульоз або ж післявоєнну депресію. Але, безумовно, вона красива. 
З цього часу визначився ідеал жіночності. Неодмінно худа, краще висока. Жінка, що нагадує фігурою 15-річного хлопчика. Чому так? Ось один з останніх показів Дольче Габбанна. 
Такими бачать жінок богемні модельєри. Але якщо фігура дівчини, жінки більш пишна, жіночна, а не хлопчача, то чи свідчить це про те, що вона не гарна? Давайте скажемо правду, велика кількість кутюр"є має нетрадиційну орієнтацію. Вони шиють одяг на свій ідеал - скоріше чоловіка, ніж жінки. А юні дівчатка виснажують себе дієтами, доводять до анорексії, нервозів, депресії. Чому? Спитають оточуючі колись. Колись, коли не можливо буде не помітити. Але чи часто Ви говорите своїм донькам, подругам, знайомим, що вони найпрекрасніші. Бо ж люстерка не просто мовчать, а ще й підступно викривлюють дійсність. Краса живе в кожній жінці - відкрийте її - і тоді неодмінно врятуєте світ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар