Фото

Фото

неділя, 15 листопада 2015 р.

Мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

21 листапада на Сватівщині відбудеться мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка. Це дає нам ще одну можливість поглибити знання про Кобзаря, торкнутися ближче до ментальності, заглибитися в генетичний код. Зрозуміло, що ключовою фігурою на конкурсі буде сам Тарас Григорович, тому пригадаймо основні віхи його біографії. Посилання відправить Вас до проекту "УкрЛібу", у якому подано життєпис Великого Кобзаря в інтерактивному вигляді. Як на мене, цікаво. "Свого не забувайте"...


Інтерактивна біографія Кобзаря



Праправнук великого Кобзаря Микола Лисенко зібрав 1300 історій для книги «Коріння Шевченкового роду». Це найбільш вичерпна генеалогія українського поета, над якою Микола Павлович працював 30 років. Презентація книги відбулася у Львові. 
«Мені пощастило «зняти» плоди із незвіданих гілок генеалогічного дерева нашого роду, вписати до нього тисячу триста осіб, віднайти давні фотографії, які ілюструють родинну історію. Це було непросто, адже нащадки Тараса живуть не тільки в Україні, але й у Прибалтиці, Франції, США, Англії, Польщі та навіть у Японії та Австралії», - зазначив Лисенко.
Завдання для 6 класу
Завдання для 9 класу
Дорогі діти! Пам"ятайте, що участь у конкурсі має принести Вам задоволення. Ви все одно найкращі. Визначити з дітей переможців і переможених - справа складна і трохи суб"єктивна. Тому творіть, розвивайтесь. Я ж бажаю Вам успіху. Завжди поруч з Вами.І будь-якому Вашому результату буду щиро радіти)

Немає коментарів:

Дописати коментар