Фото

Фото

неділя, 31 січня 2016 р.

Доббі представляє навчальну програму для 9-А класу "Антиспатоньки-їстоньки-хочеться"


Довге сидіння вдома тягне за собою холодильнико- та диванну залежність, відтак Доббі на вихідних розробив подальші завдання для учнів 9-А класу. Далі мова піде про українську літературу.


 Починаємо вивчення  творчості нового українського письменника, батька української повісті - Григорія Квітки-Основ"яненка. Стисло познайомить із життєписом митця відео. 


Теорія літератури 

Сентименталізм (франц. sentiment — почуття, почуттєвість) — літературний напрям другої половини XVIII - початку XIX ст. Його назва походить від роману англійського письменника Лоренса Стерна "Сентиментальна подорож по Франції та Італії".

В основі сентименталізму — перебільшена роль почуттів (крайня чутливість). Сентименталізм був запереченням класицизму, його поетика протилежна класицистичній. Сентименталісти відкинули раціоналізм Декарта, на перший план поставили почуття. Замість знаменитої тези Рене Декарта "Я мислю, отже існую", прийшла теза Жан-Жака Руссо: "Я відчуваю, отже існую".Сентименталісти бачили своє завдання в тому, щоб розчулити читача, вони описували нещасливе кохання, страждання благородної людини, утиски і переслідування. 





Повість "Маруся"

Доббі рекомендує для читання в повному обсязі повість "Маруся" (можна перейти за посиланням угорі, також текст легко знайти в бібліотеці). Нагадую, що текст є програмовим на ЗНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар