Фото

Фото

вівторок, 5 травня 2015 р.

Результати ЗНО з української мови оголосять 12 травня, а рішення про доцільність повторного встановлення відповідей на завдання тесту ухвалять до 7 травня

Український центр оцінювання якості освіти оголосить результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури 12 травня. Відповідна дата оголошення результатів тестування визначена Планом УЦОЯО з обробки матеріалів і визначення результатів ЗНО з української мови і літератури.



Цього ж дня відбудеться засідання експертної комісії з питань визначення результатівзовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються як державна підсумкова атестація, під час якого будуть ухвалені таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1-12 балів.

Також 12 травня експертна комісія з питань визначення результатів зовнішнього оцінювання, що використовуються під час прийому до навчальних закладів встановить поріг «склав/не склав» для тесту з української мови і літератури та ухвалить таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100 - 200 балів.

Перевірка завдань із розгорнутою відповіддю триватиме з 28 квітня до 6 травня. Обробка бланків відповідей усіх типів має бути завершена не пізніше 8 травня.

Також планом передбачено, що розгляд апеляційною комісією підсумків експрес-аналізу результатів обробки сертифікаційних робіт та прийняття рішення про доцільність чи недоцільність винесення питання про повторну експертну оцінку тестових завдань і встановлення правильних відповідей до них має відбутися до 7 травня.

До 15 травня загальноосвітнім навчальним закладам будуть надіслані відомості результатів державної підсумкової атестації випускників з української мови.
Як відомо, тестування з української мови і літератури відбулося 24 квітня, наступного дня відбулося оголошення правильних відповідей на завдання тесту, що були визначені відповідною Комісією Українського центру оцінювання якості освіти.

У неділю 26 квітня, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО було прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО проситиме Комісію з визначення результатівповернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення.
Освіта.ua
27.04.2015


P.S. Цікаво, який це все буде мати вигляд на практиці?  Тричі на ніч читаю "Молюсь і вірю" та "Contra spem spero". А ще захоплююся нашою молоддю, розумною та талановитою.  

Немає коментарів:

Дописати коментар